Skip to main content

Jiran Gedik

Ajim berasa letih. Letih sangat. Hari ni kelas full. Pagi kelas Pendidikan Islam, tengah hari tadi kelas Bahasa Mandarin baru tadi pkul sembilan dia habis kelas Fundamental Science. Pehh memang penat.

Sebab tu la Ajim benci hari isnin,  monday sickness gitu. Tapi apekan daya. Hidup sebagai pelajar memang la gitu. Penat sekarang, senang kemudian hari.

Sampai-sampai blik je terus dilemparkan beg galasnya yang sedari tadi disandangnya sepanjang hari. Dengan kemeja, tali lehar dan stokin serta seluar slack yang masih tak bersalin dia terus menghempaskan badannya ke atas tilam.

Ahh nikmat sungguh, penat2 gini terus baring. "ehh kejap2, ak kena cek facebook aku ni , td apelah si Tina tu dok post status, mcam perli2 aku je" getus Ajimtibe2 seraya bangun mengidupkan suis laptopnya.

Pintu bilik dikunci rapat. Ahh panas pulokk. Tingkap dibuka luas2 biar angin menyerbu masuk.

Rumah Ajim rumah flat tingkat atas. Setentang rumahnya ada orang menyewa jugak. Student juniornye kat kampus jugak tapi perempuan la.



Syok Ajim menelaah facebooknya, berkomen2 dan berchatting tak ingt dunia. Asal ade profile awek cun terus di add nya. Di chatnye sampai lebam.

Ahh kenapa panas sangat malam ni?. Gumam ajim lagi. Dibukak nek tie dan baju kemejanya.

Seronok. Memang seronok bile ade awek usha kat facebook 'hi handsome'. Bergetar lah iman si Ajim ni.
MasyaAllah. Ajim chat lagi, nak kenal2 katenye. Dok mana? stdy mne? single ke? hahah ..

Isyy asal panas lagi ni. Ajim masih mengomel. Die terlupa kot bilik dye takde kipas. Member die yang lain semua ada kipas. Ajim punya kedekut malas nak kluar duit beli kipas. Membazir katenye. Haa, sekarang tanggunglah kepasannya.

Apa lagi dibukanya lah seluar slack, yang tinggal boxer je. Entah macam mana nak dijadikan cerita Farah awek yang di chatnye tu tibe2 video kol.

Kelam kabut Ajim. Ahh angkat je lah, mana tau die suke tengok body aku ni.
Maka bermulalah suatu chat yang ade bau2 mukaddimah zina.

'hye'
'hye'
'amboi seksinye dye'
'hehe, mn ade, awk lagi cun kot'
'alaa bukak la boxxer tuu, iteww na tengok' goda si Farah tak malu2.
'hehe nak tgk ye? nahh!'


Maka tanpa malu segan, tanpa pikir panjang , boxer Ajim dibuka.

'Kihkihkih, keciknya'
'OO ktuk ye. hehe'
'cube gerakkan siket'
Ajim mengerak2kan &*())*^nya. Isy2. Tak malu betul dia ni.

'hik,hik,hik'
Terdengar gelak kecil perempun seperti ketawa. Ajim tersedar. Ahh pasl pempuan depan umah ni bising benor. Gelak gedik seperti hendaknya.

Ahh tidak! aku lupe tutup tingkap! Segala perempuan rumah sebelah bergelak ketawa.

'Miang, miang, jantan gatal' jerit budak2 umah depan.
Malu bukan kepalang. Ahh lantaklah.

Esoknya di kampus.
"kECIK, KECIK,KECIK!"

Ajim jalan cepat2. AHH sial, Farah budak junior!

*zzzzzzzzzz













Comments

Popular posts from this blog

Jerantut : Adakah faktor migrasi mempengaruhi kadar populasi ?

Bismillahitaala.

Berbicara mengenai Jerantut, sebuah bandar yang berpenduduk seramai 88037 dengan seramai 4157 orang adalah warga asing (berdasarkan bancian Jabatan Perangkaan Malaysia, boleh rujuk http://www.statistics.gov.my/portal/download_Population/files/population/04Jadual_PBT_negeri/PBT_Pahang.pdf). Daripada jumlah keseluruhan penduduk hanya 9747 orang sahaja yang berbangsa Cina. Kalau kita ke bandar Jerantut sebahagian besar perniagaan, bangunan dan perumahan adalah milik kaum Cina. Taburan Penduduk kaum Cina yang ramai dapat dilihat di Sg Jan, Sg Lekuk, taman2 perumahan sekitar Jerantut dan sekitar Pekan Damak.


Berbanding bandar lain seperti Kuantan (427515 ), Temerloh (158724), Pekan (103839), Maran (111056),  Rompin (109599), Raub (91731) dan Bentong (114397) Jerantut boleh dikira berpenduduk sedikit.  Kalau Kuantan sebagai ibu negeri tidak heranlah ramai orang di situ. Dengan status ibu negeri semua pejabat pentadbiran bertumpu disitu. Dengan ada lagi pelabuhan serta berp…

Seputar On Hiatus, Penulisan dan Menghantar Manuskrip.

Memang sudah lama saya tidak menulis di blog ini. Hampir dua tahun ianya tidak terusik langsung. Lagipun saya yakin blog ini tidaklah mempunyai pengikut pembacanya yang tetap. Kehilangan saya ini tentunya tidak dirindui orang. Ini bukanlah bermaksud saya tidak menulis terus, membenci dunia penulisan sehingga saya tidak lagi mengetik papan kekunci komputer. Tidak. Malahan saya telah memekar kemahiran saya dalam penulisan fiksyen. Mengapa fiksyen? Kerana realiti itu semakin menjemukan, merenyahkan dan memeningkan kita manusia ini. Jadi apalah salahnya memilih fiksyen untuk melarikan diri seketika daripada realiti yang menakutkan itu, bukan? Ada banyak yang hendak saya celotehkan disini. Tempoh hampir dua tahun tanpa kemaskini tentunya membuatkan saya mahu bercerita perihal yang banyak. Antaranya:
1.Penulisan Sebenarnya minat menulis saya bercambah sejak sekolah rendah lagi. Semasa saya di sekolah menengah saya banyak tulis sajak. Sekarang entah kemana perginya koleksi sajak-sajak itu. P…