Skip to main content

Jiran Gedik

Ajim berasa letih. Letih sangat. Hari ni kelas full. Pagi kelas Pendidikan Islam, tengah hari tadi kelas Bahasa Mandarin baru tadi pkul sembilan dia habis kelas Fundamental Science. Pehh memang penat.

Sebab tu la Ajim benci hari isnin,  monday sickness gitu. Tapi apekan daya. Hidup sebagai pelajar memang la gitu. Penat sekarang, senang kemudian hari.

Sampai-sampai blik je terus dilemparkan beg galasnya yang sedari tadi disandangnya sepanjang hari. Dengan kemeja, tali lehar dan stokin serta seluar slack yang masih tak bersalin dia terus menghempaskan badannya ke atas tilam.

Ahh nikmat sungguh, penat2 gini terus baring. "ehh kejap2, ak kena cek facebook aku ni , td apelah si Tina tu dok post status, mcam perli2 aku je" getus Ajimtibe2 seraya bangun mengidupkan suis laptopnya.

Pintu bilik dikunci rapat. Ahh panas pulokk. Tingkap dibuka luas2 biar angin menyerbu masuk.

Rumah Ajim rumah flat tingkat atas. Setentang rumahnya ada orang menyewa jugak. Student juniornye kat kampus jugak tapi perempuan la.



Syok Ajim menelaah facebooknya, berkomen2 dan berchatting tak ingt dunia. Asal ade profile awek cun terus di add nya. Di chatnye sampai lebam.

Ahh kenapa panas sangat malam ni?. Gumam ajim lagi. Dibukak nek tie dan baju kemejanya.

Seronok. Memang seronok bile ade awek usha kat facebook 'hi handsome'. Bergetar lah iman si Ajim ni.
MasyaAllah. Ajim chat lagi, nak kenal2 katenye. Dok mana? stdy mne? single ke? hahah ..

Isyy asal panas lagi ni. Ajim masih mengomel. Die terlupa kot bilik dye takde kipas. Member die yang lain semua ada kipas. Ajim punya kedekut malas nak kluar duit beli kipas. Membazir katenye. Haa, sekarang tanggunglah kepasannya.

Apa lagi dibukanya lah seluar slack, yang tinggal boxer je. Entah macam mana nak dijadikan cerita Farah awek yang di chatnye tu tibe2 video kol.

Kelam kabut Ajim. Ahh angkat je lah, mana tau die suke tengok body aku ni.
Maka bermulalah suatu chat yang ade bau2 mukaddimah zina.

'hye'
'hye'
'amboi seksinye dye'
'hehe, mn ade, awk lagi cun kot'
'alaa bukak la boxxer tuu, iteww na tengok' goda si Farah tak malu2.
'hehe nak tgk ye? nahh!'


Maka tanpa malu segan, tanpa pikir panjang , boxer Ajim dibuka.

'Kihkihkih, keciknya'
'OO ktuk ye. hehe'
'cube gerakkan siket'
Ajim mengerak2kan &*())*^nya. Isy2. Tak malu betul dia ni.

'hik,hik,hik'
Terdengar gelak kecil perempun seperti ketawa. Ajim tersedar. Ahh pasl pempuan depan umah ni bising benor. Gelak gedik seperti hendaknya.

Ahh tidak! aku lupe tutup tingkap! Segala perempuan rumah sebelah bergelak ketawa.

'Miang, miang, jantan gatal' jerit budak2 umah depan.
Malu bukan kepalang. Ahh lantaklah.

Esoknya di kampus.
"kECIK, KECIK,KECIK!"

Ajim jalan cepat2. AHH sial, Farah budak junior!

*zzzzzzzzzz













Comments

Popular posts from this blog

Jerantut : Adakah faktor migrasi mempengaruhi kadar populasi ?

Bismillahitaala.

Berbicara mengenai Jerantut, sebuah bandar yang berpenduduk seramai 88037 dengan seramai 4157 orang adalah warga asing (berdasarkan bancian Jabatan Perangkaan Malaysia, boleh rujuk http://www.statistics.gov.my/portal/download_Population/files/population/04Jadual_PBT_negeri/PBT_Pahang.pdf). Daripada jumlah keseluruhan penduduk hanya 9747 orang sahaja yang berbangsa Cina. Kalau kita ke bandar Jerantut sebahagian besar perniagaan, bangunan dan perumahan adalah milik kaum Cina. Taburan Penduduk kaum Cina yang ramai dapat dilihat di Sg Jan, Sg Lekuk, taman2 perumahan sekitar Jerantut dan sekitar Pekan Damak.


Berbanding bandar lain seperti Kuantan (427515 ), Temerloh (158724), Pekan (103839), Maran (111056),  Rompin (109599), Raub (91731) dan Bentong (114397) Jerantut boleh dikira berpenduduk sedikit.  Kalau Kuantan sebagai ibu negeri tidak heranlah ramai orang di situ. Dengan status ibu negeri semua pejabat pentadbiran bertumpu disitu. Dengan ada lagi pelabuhan serta berp…

Surat khabar;kerelevenan pada masa kini.

Membaca surat khabar di pagi hari merupakan salah satu kegemaran aku. Sambil menghisap rokok dan menghirup secawan teh, memang terasa enak sekali. Hendak pula kalau di waktu pagi hujung minggu. Terasa kelainannya daripada duduk saja di rumah bermalas-malasan di atas katil.

Surat  khabar aku kira masih lagi memain peranan tersendiri pada zaman sekarang. Media alternatif seperti blog, youtube dsb.. masih belum dapat menggantikan peranan surat khabar. Kata lah apa saja,  internet sebagai medium baru berita atau berita maya sebagai pengganti bahan bercetak namun tak dapat di nafikan surat khabar masih punya value tersendiri.

Menurut beberapa lecturer aku, antaranya Dr Wan Abd Kadir; peranan surat khabar tetap penting. Keseronokan membaca dan membelek bahan bercetak tak mungkin dapat dibandingkan dengan sekadar membrowse di ipad atau latop.

Apapun lain orang lain citarasnya. Berdasarkan pemerhatian aku anak remaja sekarang kurang membaca bahan bercetak. Mereka lebih suke membacanya dengan…