Monday, October 10, 2011

Kadang-kadang ...

Pagi tadi seusainya mandai dan bersolek bagai, aku dibgtaw kelas bermula lewat setengah jam, kul 8.30 .. So aku ingat nak turun  ke bawah and beli nasik lemak kat depan nun .. Bukan ape, nasik lemak situ sedap woo .. Tringat nasik lemak kat Pahang lau aku makan nasik tu. Karipap die pon best. So aku tepakse salin pakaian biasa.
Then aku pun turunlah ke bawah, selangkah aku hendak keluar melintasi pintupagar utama aku terlihat kelibat pak guard. Bukan sorang tapi 4 orang. 'eishh, ramai plak, pa hal nie'? aku bertanye dalam hati. Seperti rasa firasat aku sorang pak guard nie (abang sebenarnye) panggil aku. 'dik, plajar sini ke org luar" tye beliau. Aku dengan terpinga2 "student" , jawbku ringkas..
'dik kena pakai kad pelajar, ni pasal nk bezakan org luar ngn org dalm, sbb bru nie ade report  n tangkapan ade org luar ceroboh kampusnie, lepas nie pakai ea .." terangnya panjang lebar.
Hmm rupenyer ade org luar menceroboh, no wonder la pak guard bukan main bersiap siaga skrg. Anyway aku tak marah or rase ape2 pun.
Selesainya membeli makanan, aku nek rumah and menjenguk kebawah, mengusha2 kt pondok guard tu, nk tengok brpe org kene nasihat n tahan ngn pak guard tu .. Hehehe .
Memang agak ramai jugak kna tahan, then aku nmpk ade fews student yang mengomel semacam sambil muke masam , macam tak puas hati je ngn pak guard tu. Haaisshh ..

Aku bukan ape, pada aku kita nie manusia pelik2 sikit. Dulu pernah time ade berlaku kes kecurian n ceroboh kampusnie, banyak gak student yang menyalahkan pak guard, tak buat keje lah , malas la mcm2 lagi.
Pondok pengawal keselamatan UiTM Puncak Perdana ,Kolej Jasmin.
But now bile guard mengambil langkah berjaga2 untuk keselamatan student, student plak yang merungut. Hmm, spatotnye bile berlaku kes2 seperti penceroobohan atau kecurian ni and bile pihak pentadbiran ade inisiatif untuk mencegah daripada ianya berulang, aku rase eloklah kite follow jer rules kan? Takyah nak membangkang sgt eaa, bangkang pon biar bertempat.
sekian

Hidup Biar Berjasa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ratings and Recommendations

Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Jobdirumah