Skip to main content

Posts

Showing posts from October 10, 2011

Kadang-kadang ...

Pagi tadi seusainya mandai dan bersolek bagai, aku dibgtaw kelas bermula lewat setengah jam, kul 8.30 .. So aku ingat nak turun  ke bawah and beli nasik lemak kat depan nun .. Bukan ape, nasik lemak situ sedap woo .. Tringat nasik lemak kat Pahang lau aku makan nasik tu. Karipap die pon best. So aku tepakse salin pakaian biasa.
Then aku pun turunlah ke bawah, selangkah aku hendak keluar melintasi pintupagar utama aku terlihat kelibat pak guard. Bukan sorang tapi 4 orang. 'eishh, ramai plak, pa hal nie'? aku bertanye dalam hati. Seperti rasa firasat aku sorang pak guard nie (abang sebenarnye) panggil aku. 'dik, plajar sini ke org luar" tye beliau. Aku dengan terpinga2 "student" , jawbku ringkas..
'dik kena pakai kad pelajar, ni pasal nk bezakan org luar ngn org dalm, sbb bru nie ade report  n tangkapan ade org luar ceroboh kampusnie, lepas nie pakai ea .." terangnya panjang lebar.
Hmm rupenyer ade org luar menceroboh, no wonder la pak guard bukan mai…