Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

'ehh nie Abdullah kan?'

Pernah tak dikala and berjalan2 dimana-mana kmudian anda disapa secara tba2 olah org yg tak and kenali?
aq slalu camtu, dak2 kecik la usually, aq jln2 kt bndr then tbe jer ade yg tye 'eh ni abg abdullah kan?'
aq pon bls 'haah, ehh cmne leh knal?'
'ala dulu kan kite pnah g kursus bla,bla,la...'
well sronok gak law camtu kan ..
tbe2 ade org tgor ..
rase mcm dihargai ..
tapi kite slalu tak menegur org?
 hmm... fikir2kan ..

Carilah pEngalaMan

Sedar tak sedar semester ni dah pon habis. Semalam merupakan last paper aq, cataloging. Sebaik saja tama peperikasaan hatin aq berasa sungguh gembira dan bebas. Bebas kerana hilang bebabn buat seketika. Dan teruja untuk menghadapi cuti  semester selam 4 bulan. HAha... 4 bulan. Lama betul tempoh cuti tu .. Aq awal2 lagi mengambil tindakan bijak. Sehari sebelum final paper aq da pg mntak keje di Mid Valley dan aq telah dijanjikan jawatan sebagai fashion advisor di Calvein Klein. Well , cuti yg sebeini panjang sebenarnya haruslah dimanfaatkan sebaik mungkin oleh mahasiswa. Sewaktu beginilah mereka mencari pengalaman sebanyak mungkin  supaya apabila menenpuh alam pekerjaan nanti mereka mudah terbiasa. Hmm, aq masih ingt ade kwn aq bertnye 'cuti sem wat ape?' aq membalas 'kerja,cri duit' tapi dye membalas pula 'aq duk rumah jer, berbakti kt mak'. Aq fikir  kita remaja atau mahasiswa perlu mula berubah dan keluar mengembara ke dunia luar untuk mencari penglaman, dan …