Saturday, September 29, 2012

Zakir Naik :UiTM Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah semalam aku dan kawan2 sekelas dapat menghadiri program ceramah oleh penceramah perbandingan agama terkenal di dunia iaitu Dr Zakir Naik.

Kami sampai agak awal kira2 waktu Maghrib tapi Dewan TAC dah penuh memaksi kami hanya menonton dari luar.

Apapu syukur kerna dpat jua mnonton secara live. Dr zakir yang sering digelar sebagai Ahmad Deedat kedua ini memulakan talknya pd jam 930, sebelumnya ada ceramah oleh anaknya dulu.

Seperti biasa ceramahnya memang mantap dan meyakinkan. Manggali segala bukti dari kitab2 Hindu seperti Ayurveda, kemudian dari Torah serta Injil kemudian mengeluarkan bukti2 bahawa tuhan itu Satu dan tiada boleh digambarkan. Juga turut memberi bukti2 akan Nabi Muhammad S.A.W. di dalam kitab2 tersebut.

Sesi soaljawab yang paling menarik. Orang non Muslim diberi keutamaan untuk bertanya. Semua persoalan dijawab dengan baik. MasyaAllah, kita umat Islam harus bersyukur kerna dikurniakan dai'e sebegini hebat selepas Allahyarham Ahmad Deedat!




Kehadiran orang ramai sahaj mencecah belasan ribu. Mungkin dalam 12 ribu atau lebih. Paling menarik semua umat Islam dari segala bangsa ada. Ada dr Malaysia, Bangala, Arab,Pakistan,Afrika dan Eropah. Allahuakbar!

Wednesday, September 26, 2012

Syiah Taqiyya all the time

Ayyuhal Muslimun!

Benar sunni di iran ditindas? MasyaAllah
Di Msia dah lame syiah bertapak. Sekarang semakin galmour syiah nak2 dah ada yang meresap masuk ke politik. Depan kita berlunak2(taqiyyah) tapi di belakngya entahlah

Aku baca banyak buku yang ditulis oleh syiah, kt umah aku banyk hasil karangn antara yang ak ingat ialah Syaikh Saifudin Musawi, Aku dpati banyak rupanya tokok tambah mereka. Ish2.
 Cuba tgk vdeo ni plak
Ia menceritakan perihal Ayatollah Abu AlFazl Uzma yang jadi sunni. Kemdian ak cari la psl info dye kat laman http://www.shiachat.com/forum/index.php?act=home dan resultnya ade org shiah tnye, dorang jawab tak tahu malah ada yang kata dia tak wujud!  Nauzubillah.

Dan bila ade yang bagi link pasal dye mmebr tu terus kena banned. MasayAllah! tak caye tgk la sini!

Haa yang ni baru pasal syiah ithna asyariah belum psal aalawiyah/nusairiyah lagi.

Moga Allah memberi petunjuk pada mereka. Solawat dan salam keatas nabi Muhammad S.A.W. dan Ahlul Baitnya serta para sahabat.



Welcome back WGL!

My wgl back in action. Its been almost 3 month i lived without it.  It cost me MYR460 to fixed the damages.

Sunday, September 23, 2012

Saya sayang Rasulullah S.A.W.

Bismillahitaala.



Film 786(innocence of muslim) adalah sebuah film yg dibuat di Holland tentang lawak mengenai Nabi Muhammad SAW yang kita cintai. 60 juta masyarakat muslim dpt menghancurkan ekonomi Holland dengan waktu kurang dari 5 minit dgn
cara mengirimkan pesan ini, Mudah2han kita dapat menjawab pertanyaan dari Allah SWT kepada kita, ketika Allah SWT menanyakan kepada kita nanti mengenai apa tindakan yang kita lakukan ketika Rasul yang dicintai Nya
dijadikan bahan lawak? Denmark telah mengalami kerugian. Tolong jangan biarkan pesan ini berhenti di hp atau PC anda. Seperti yg anda ketahui, semua surat kabar Denmark memuat lawak tentang Nabi Muhammad SAW dan sampai sekarang mereka juga tidak menyesal. Jom kita buat mereka menyesal dengan perb
uatan mereka... The Danish Ambassador, Perdana Menteri dan Denmark Nasional Channel sekarang sdg berusaha melakukan sesuatu utk menghentikan boikot yg dlakukan oleh umat muslim sejak 1 bulan lepas, dimana atas pemboikotan tersebut mereka mengalami kerugian sekitar £ 4 Miliar. Jika kita terus melakukan boikot terhadap produk2 Denmark dalam 7 bulan atau lebih akan mengakibatkan mereka dpt kehilangan £ 80 milyar. Percayalah, jangan stop untuk meneruskan pesan ini sebanyak mungkin kpd saudara-saudara muslim..yakinlah anda dapat melakukannya dlm waktu 15 minit utk menyebarkan kpd saudara2 muslim lainnya....SECEPATNYA? INGAT RASULULLAH MUNGKIN AKAN MENANYAKAN KEPADA KAMU (MEMINTA JAWAPAN) DIHARI PEMBALASAN NANTI, APA YANG TELAH KAMU LAKUKAN KETIKA MEREKA MENJADIKANKU SEBAGAI BAHAN LAWAK? Adakah kita akan terus diam apabila Rasul tercinta yang akan memberi syafaat pada kita dipadang mahsyar nnti terus dihina? ALLAHUAKHBAR.

















                                         .SOLAWAT.

Friday, September 14, 2012

Malang memang tak berbau.

Assalam. Rasanya masih belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat hari raya Eidulfitri kepada semua yang beragama Islam.

Hari ni genaplah 2bulan 11 hari dari tarikh aku accident pada 4julai yang lalu.
Pada hari itu iaitu 4julai adalah merupakan tarikh  yang akan aku ingati smpi bila2. Paginya aku mengambil paper terakhir aku di  peperiksaan akhir. Petangnya aku pergilah ke bengkel bersama kawan rumah aku iaitu Kimi, dia tolong tolakkan motor aku disebabkan moto aku rosak. Kabel plug rosak dan brek yang tak makan. Sampai di bengkel  si apek mengbedahlah moto aku smpai baik punya. Aku bercadang nak bawak balik ke kampung moto tu. Sebab tu la aku pg bwk servis.

Jam dah menunjukkan 7.30 ptg, dah senja. Aku dan kimi mulai bergerak, disebabkan kimi bwk 125 maka aku yg bwk Kriss ni dah tentulah ketinggalan di belakang. Sesampinya di tepi tasik, ketika tu aku memang  memperlahankan moto aku sementara kereta bersimpang siur lajunya. Maklumlah peak time. Tanpa aku sedari 'dummm'! Aku dilanggar secara tiba2 dari belakang. Aku hilang kwalan. Aku terjatuh , berguling dan terheret di atas jalan. Helmet aku retak dua belah. Vizer tercabut, seluar koyak. Aku terus bangun mendapatkan kembali moto aku. Malangya habis handle rosak, tayar bengkok dan bermacam kerosakan lagi. Ketika itulah baru aku  sedar darah mengalir dengan deras di muka aku. Dahi aku luka besar. Gula yang aku beli habis bertaburan. Tangan aku juga luka . Aku terus mesej makcik dan kwn aku.
Keadaan muka aku yang baru dicuci.


Nasib baik ad kereta berhenti menolong aku, ketika aku masuk dalam kereta tu anak kecil menangis ketakutan, mungkin sebab dia tengok darah aku mengalir dengan banyaknya di muka. Sampi di klinik semua nurse muda dan doktor terkejut. Sidoktor pula tak mahu ambil risiko menjahit luka aku. Mereka hanya mencuci shj. Itupun di charge 30 rgt.

Aku ke klinik sebelah, d situ doktor menjahit luka dan beri ubat, kena 60 lg. Begitulah orang kata malang memang tak berbau. Memang manusia merancang Allah menentukan. Aku bersyukur kerana Allah masih selamatkan nyawa aku. Petang tu andai Kimi tak paksa aku oki helmet aku memang tak tahulah apa yang mungkin berlaku kepada aku.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ratings and Recommendations

Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Jobdirumah