Skip to main content

Posts

Showing posts from October 7, 2011

X ckup masa..

salam .. sem nie adalah waktu yang amat kritikal bagi aku, apa taknya jumlah jam kredit aku semester ni ialah 24jam. Memang aku jrg online la kan nak2 plak line internet slow dtambah aku dah tak pakai berukband .. Hmm, aku pernah tringat dengar ceramah seorang ustaz ni,katanya "kita manusia jangan merungut kerana takde masa sebab Allah bagim sama rata setiap org 24jam tak lebih tak kurang, tinggal manusia saja yang nak mengaturnya'.
dalam kesibukan semester nie aku hampir terlupa bahawa pengurusan masa yang bijak adalah amat penting jika kita tak mahu ketinggalan di belakang, tambah lagi pada zaman sekarang ni masa terasa begitu cepat berlalu. Aku selalu alpa dan banyak membuang masa, apapun sem ni aku cuba lah kuatkan diri untuk membahagikan masa dengan betul.