Skip to main content

Posts

Showing posts from June 23, 2012

John Hicock's on library trends in US dan PTPTN.

Bismillahitaala.

Aku dah lama tak menulis, nak sangat update blog nie tapi tiap kali bukak aku sibuk baca blog org lain. Ok lah aku update ni pun atas sebab beberap perkara yang menrik yang aku fikir perlu di update kan ..

Ada beberapa isu menarik yang aku nak utarakan antaranya mengenai seminar oleh Encik John Hicock , seorang pensyarah dan pustakawan di State University of California. Aku dan rakan sekelas menyertai seminar tersebut kerana pensyarah kami meminta untuk turut serta. Aku mula-mula menanggap ceramah yang akan disampaikan mamat ni cliche, boring dan boleh diagak, namun ternyata isi kandungannya amat menarik.



 Ok, sedikit cerita mengenai John Hicock, dia merupakn pustakawan dan pensyarah yang sekarang ni mengambil cuti sabatikal untuk menyiapkan PHdnya dengan mengelilingi perpustakaan di sekitar Asia. Sementelah dia ke sini Fakulti menjemput nya datang, dan Kedutaan US ade jugaklah nak mnyibuk siap bagi goodies .
Dalam ceramahnya encik John menekankan mengenai perubahan …