Tuesday, June 14, 2011

Mengapa Yahudi bijak ..


Sunday, June 12, 2011

Customer dan kerJa..

kerja, kerja, kerja ...
penat uwh ..
hari2 wat bende yg same jerk .. giler bosan dowh .. aq keje kt butik Calvein klein midvalley time cuti sem nie ..
gaji ok, staff mesra semua .. ..
haha ..
tp aq silap r, msuk time sales ..
mule2 masuk ja kerja shift ok la, shift 3-10 and 2-9 ..
tp dan 3 hari jerk .. then dsbbkn sales trus start full.. dr 25hb smpi 31 mei aq kena shift full, takdak cuti tu ..
perghhh .. gila pnat uwh ..
da masok bln 6 nie ok la sket kot ..
cumaa ..
haha time sales nie paham2 r .. org menderu2 tu dtg ..
mcm2 ragam tu dpt tengok ..
aq kije utk pastikan kekemasan baju, n tlg2 customer ape yg patot n bg fashion advise ..
tp pling pnat klu nk lipat baju nie, time tak sales gila rlax kut ..
skg tgh sales mmg rmi customer ..
ade yg =
a) dtg nk window shopping, belek2,try2 then blah
b)ade yg dtg belik borong,
c)yg dtg kuncah2,cri byk2 tp beli satu jerk, lagak nk propa, hampeh

golongn A n B nie la yg pling aq benci .. kunun mcm byk dwet je,  dah taw tshirt selai tu sratos bwk la dwet .. wt pnat jer aq melayan .. haishhh ..
pd pemerhatian aq most customer is foreigner n bangsa cina ...
org kite? kebanyakannye gol. a n b td  tula .. hadoiii ..

Sunday, June 5, 2011

Erti Rindu

Manusia hidup  tak pernah terlepas dari perasaan rindu.
Rindu pd fmly, pd kwn, pd gf/bf dan rndu kt mcm2 lagi laa ..
Tp jrgskali org zaman sekarang nie kate rindu pada Allah..
knape yerk??
hmm, aaq pon mcm tu jugak .. bile kite kesorangan, bagikn tiada saper d sisi , bile kite ditanggalkann oleh yg tersyg, bile kite ditimpa kesusahan..
pd mase itulah baru kita rindu pada-Nya ..

aq mcm itulah, skrg ini aq rse sgt kesorgn, aq rndu fmly aq sgt2 smpi rase mcm nk giveup dah, rase nk blik kg jer.. tu jer yg bermain kat kpale otak aq skang ..
tp bile aq terdengar laungan azan, aq bru  tersedar, aq mkin jauh dari mAllah ..
aq tros solat, then aq btol2 rase ditemani n rintihan aq selepas solat tu mcm didengari ..

trima kasih ya Allah ...

Alhamdulillah .. Syukur ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ratings and Recommendations

Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Jobdirumah