Tuesday, July 5, 2011

Wordless Wednesday


Jog time ..

Ni wktu kali pertama aku datang

Alhamdulillah, td ptg aku dapat jugk pergi joging . Hmm, bkn ape klu sblm nie ak biasenye jog kt area bangsar n mnara tm tu jer, ptg td agak teruja jgak psl ak jog dr Apartmen Putra Ria smpi ke Tmn Botani Perdana .. Ak mula stat jog kol 540 ptg n blik umah tu jam dah 74o mlm .. Bygkn 2 jam tu .. Sblm nie takde lg jog sebegitu lame. Bukan ape klu asyik jog kt tempat yg same jer nnt bosan plak kan .. Tp law nk ke taman botani perdana tu ak kene ikut jln bngsar yg begitu sesak n nak2 plak wktu jog tu surelah peak time, owg lek keje kan .. So ak ade jugak la ter kandas td kann .. Actly ptg td scnd time ak p jog kt sane. Sblm nie pnah da, tu psl excted sket. Nk citer la, jog kt sini memang menenangkan. Dgn jumlah penginjung yg tak brapa ramai, n suasana yg penuh ketenangn jauh dari bising hiruk pikuk ibukota mmbwatkan ak terpesona utk ke sini buat kali kedua.  Kt tmn botani perdana nie (yg bru2 nie drasmikn oleh PM kite, banner prsmian pon tak tggl lg) ak rase mmg cantik tmpt dye, nyaman dan menenangkan. Ad tmn permainan, trek jog, kolam tsik , tmn kancil, tmn bunga n mini stadium . Sesuai sgt la nk bwk awek ker atu family g jejalan kt sini. Ak perasan rmi gak yg dtg cume yg pg jog tak la rmi pon. Ape pon bgos la wt yg pg jog nie, sure berpeloh beb! apepon ianya merupakan satu kepuasan dpt jog kt sini eyhh.. dlu wktu krjaan mule2 wt projek nie kan, ak slalu trfikir ape relevannya, now ak bru nmpk kebaikannya .. Papon, jog kt cni, terbaekkk ..
Nie kt jejantas sblm nk smpi muzium negara, tmn botani perdana dkt ngn muzium negara .



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ratings and Recommendations

Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Jobdirumah