Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Teori konspirasi politik Neo-Ketuanan Melayu

Salam.
Dah lama benar tak update blog ni, almaklumlah sekrang praktikal, hujung minggu buat part time. Kesudahnya memang jarang melayari internet.

Kalu warga KL perasan kt sekitar KL tu sekarang penuh dengan bendera2 dan poster parti BN dan PR. Demam pilihan raya yang dijangka akan berlaku pada mac atau april kian terasa.

Dalam pada tu aku perasan kawan2 terdekat aku dah mula ada kesedran nak ambil tahu pasal politik. Mereka mula view utube dan tonton video2 Anwar. Aku kira PRU kali ni undi mereka mungkin untuk PR.

Pelbagai cerita aku dengar, gosip tentang politik. Bermula dari ideologi, manifesto hinggalah kepada peribadi seseorang pemimpin. Dan tentunya aku dengar dari kedua2 belah pihak. Yang penykong kerjaaan dan yang menyokong pembangkang.


Paling menarik ialah satu teori yang dikemukakan oleh 'Brother'. 'Brother' merupakan gelaran yang diberikan oleh kawan2 aku kepada seorang kawan aku ni. tentulah sebab dia lebih tua dari kami, hehe. Antara teori yang dikemukaka…