Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Bersih : Some story you need to know.

KING JASON ::

1 : Bersih ni dipergunakan balik oleh Najib untuk mengambarkan PR ni tak ada tatasusila/perusuh/menyusahkan ekonomi negara

2 : kerajaan membenarkan demo dijalan raya sebab mereka sengaja menghalang dari berdemo di padang dataran merdeka sebab mereka merancang untuk ambus demontran dengan team provokasi yg terdiri dari ratusan polis yang menyamar dan di tugaskan untuk cetus provokasi.

3 : Mereka menyekat dan membuatsekatan nun jauh dari kwasan yg di perintahkan oleh mahkamah dari dimasukki.ZON HIJAU iaitu padang rumput adalah zon laranggan untuk dimasukki,mengapa mereka sengaja sekat dari jarak stengah batu? banyak bukti mereka sengaja sekat dengan harapan DEMONTRAN INI REMPUH dan mereka menayangkan kejadian ini dengan kerap di media2.

4 : terlalu banyak bukti terdapatnya polis2 yg diarah menyamar yang menjadi punca rempuhan,adegan rempuhan inilah yg menHALALkan unit FRU untuk mula bertindak.mereka seharusnya tidak berganjak dari kwasan larangan berdemo sebab…

Bersih : Moralnya

Bersih dah berlalu .. Ada kisaH DUKA, SUKA, GANAS DAN BERMACAM ULASAN DARI KEDUA BELAH PIHAK, YANG MENGANJUR DAN YANG MENENTANG MASING2 MEMEPERTAHANKN KENATAAN MASING2.

Amat normal jika ramai2 berkumpul dalam skala yang banyak seperti Bersih semalam pastinya peserta mudah terangsang untuk melakukan apa saja. Provokasi yang sedikit boleh mencetuskan sesuatu yang besar. Kalu di dada akhbar kecoh peserta bersih menterbalikkan kereta tapi tahukah kenapa mereka bertindak sedemikian? Kereta peronda yang melanggar peserta kemudian peserta lain terpaksa terbalikkan kerana terdapat mangsa yang dilanggar dibawah kereta tersebut. Berlakunya balingan batu itu sama ada ia tindakan sang pemprovoke atau hasil tindak balas peserta yang teremosi dengan apa yang berlaku sepanjang perhimpunan bersih.

Nak tanya video nie ada masuk tv3,rtm tak?



Semoga selepas ini nkedua belah pihak mengambil pengajaranlah ..


JOM JADI KAYA! tak susah2, takyah kerja macam kuli tapi masyuk/ Secret of young millionaire REVEAL…

Bersih 3.0, pergi ke?

Esok ialah hari dimana Bersih yang ke3. Aku berkira2 nak pergi tapi entahlah, takde motivasi, de kenderaan, jauh, yg penting dalam wallet aku ade 2rggit aje skrg.
Dah la klu naik tren nak ke KL tu sah2 akan kena tahan pnyer ngn polis, soal2 lg, IC ak plak Pahang, senang2 jer die cekup nanti.

Berish yamg lepas aku pergi, kna tangkap dengan polis, naik black maria yang panas, berhimpi2, ambil statement, balik  dlm pkul 2300 jgk la. Tak habis di situ ak dipanggil polis bantuan universiti untuk di barainwashed. Menyesal? taklah sangt, bagi aku itu pengalaman baru. So esok ak taktau la pergi ke tak. Hjat aku nak pegi tengok kejohanan silat kat Cheras.

 Buat yang pergi tu siapsedialah ye. Bwk la siap2 garam, air, tuala kecil . Selamat Berdemo!



woi nak jadi kaya? 
know how to be rich fast! just click here/klik sini!!

OccupyDataran and Students' Encampment: Ambush by gangsters 19 Apr 2012 Day 6 by Temme

by Fahmi Reza on Thursday, April 19, 2012 at 6:09am ·



At 2:36am, the student and Occupy Dataran encampment was violently ambushed by a big group of men.After the ambush, everyone sat down and victims of violence started to tell stories of what happened. Here is a brief summary of the stories.  ----------  Everything started at 2:36am.  A group of people on motorbikes rode in and parked. They walked towards the field and started shouting. From the fountain, another group of people came and started pulling and breaking tents with people were sleeping in it. There were altogether 60 people from the group. There were around 40-50 people part of the encampment, both students and non-students.  One tent with a woman: They kicked her head when she was still in the tent. They shouted and hit the tent.  They kicked a few tents and shouted at people to get out. Dragged a few people (non-students) from the edge of the camp to the field and belasah them.  One guy was held in a choke…

Petronas Money Siphoned- 6 Cronies milking Nation's Oil

Nak jadi kaya? Tapi kerja gaji sikit? Nak tahu rahsia jutawan internet? klik sini untuk rahsia JUTAWAN!!


Petronas Money by Jeffrey Kittingan

IT'S HIGH TIME TO REVIEW THE PETRONAS OIL ROYALTY AGREEMENTS!

In view of the shocking developments from inevitable results of the sudden oil price hike, I would like to raise several issues with regards to the situation in Petronas which I believe most people are NOT aware of.

This is especially pertinent in the face of several revelations, such as the fact that the oil wells in Sabah will dry up six years from now. The issue has also been raised that Petronas "could go bust in 2018", forcing us to ask:

Where have all the huge amounts of Petronas money gone to?

Had Petronas been managed so badly that despite it being the nation's biggest money earner, it is now facing the possibility of going bust (bankrupt)?

The first problem with Petronas is the fact that it was designed to be a SECRETIVE organisation worse than a "kongsi gela…