Skip to main content

Drama Korea ..

Hmm drama korea bg aq mmg best .. ntah aq pon tak tahu nape .. tapi kann bukan sume la yg aq minat ..

ok, first drama korea yg aq tol2 layan ialah A Successful Story of A

bright girl, yg dibintangi oleh Jang Nara .. Aq asalnyer mmg tak mnat lgsung drama2 nie, hmm ,, time tu aq tingkatan brape tah, citer nie

 maen kat tv3 .. nk dijdikan cerita, umah aq tue rmi kaum pompuan .. so, hehe .. pompuan memang suke sgt tgok cter2 yang romance2, yg

 citer laki dye hensem2 .. aq tak la, tem kecik2 dlu aq suke cter kungfu2,aksi2 jer kann  .. and paling obses gusti la dlu ... hmm tu la

fevret dak laki .. tapi ...
haii .. bile ade pmpn nie, rmi lak tu .. mmg dowg la yg pegang remote

 .. hmm, aq salu jewk berebut remote ngn makcek2 aq dlu =D .. hahaha ..

ok, bile cter  A Successful Story of A bright girl nie start aq takder pilihan selain terpakse tgk psl time dye men tu nak dekat maghrib, n fmly aq ta bg aq kuar tem2 senja ..
eheee ..

so aq lyn je r kann ..

episod satu =sucks
episod2=hmmm
episod3=ermmm
epsod4=ehhh, ok gak
epsod4=best la plakk
epsod5 n seterusnyer+sah2 best n takkan miss ..
hahaha ..
then aq layan drama The Legendary of Xu Jun .. citer nie bes r, n mmg amat mmberi motivasi pade sape2 yg menontonnye ..
hermmm .. hye dua drama nie jer yg aq layan .. pas tu da takder drama korea yg menarik ati aq lagi tuk tengok ..

and ...
semuanya berubah tahun nie .. tahu nape?


aq bukak 8tv, and kebetulan ader cter korea gak maen .. Hes Beautiful tajuknyer ..
aq suke sgttt citer nie weh ..
aq ingt aq sowg je suke .. cehh, upenyer mmber aq siap simpan drama ni full epsod dlm xternal dye .. hmm aq pon ape lg .. amek r ..




then aq ta bosan tengok 2 or 3 kali ..






skang nie aq layan Boys  Over Flowers lak ..
cambest jer ..
heheheh ...



ade yg ckap 'oi dollah ,citer2 korea yg ko layan nie asal sume hero dye jambu2 hek, ko nie eiii, geli aq ..'
cheh, dalam  ati aq"haah, aq mmg suke tgok laki ensemn pompuan cute  ponn, eyhh salah kerr?" adooohaiii =D

Comments

Popular posts from this blog

Jiran Gedik

Ajim berasa letih. Letih sangat. Hari ni kelas full. Pagi kelas Pendidikan Islam, tengah hari tadi kelas Bahasa Mandarin baru tadi pkul sembilan dia habis kelas Fundamental Science. Pehh memang penat.

Sebab tu la Ajim benci hari isnin,  monday sickness gitu. Tapi apekan daya. Hidup sebagai pelajar memang la gitu. Penat sekarang, senang kemudian hari.

Sampai-sampai blik je terus dilemparkan beg galasnya yang sedari tadi disandangnya sepanjang hari. Dengan kemeja, tali lehar dan stokin serta seluar slack yang masih tak bersalin dia terus menghempaskan badannya ke atas tilam.

Ahh nikmat sungguh, penat2 gini terus baring. "ehh kejap2, ak kena cek facebook aku ni , td apelah si Tina tu dok post status, mcam perli2 aku je" getus Ajimtibe2 seraya bangun mengidupkan suis laptopnya.

Pintu bilik dikunci rapat. Ahh panas pulokk. Tingkap dibuka luas2 biar angin menyerbu masuk.

Rumah Ajim rumah flat tingkat atas. Setentang rumahnya ada orang menyewa jugak. Student juniornye kat kampus j…

Jerantut : Adakah faktor migrasi mempengaruhi kadar populasi ?

Bismillahitaala.

Berbicara mengenai Jerantut, sebuah bandar yang berpenduduk seramai 88037 dengan seramai 4157 orang adalah warga asing (berdasarkan bancian Jabatan Perangkaan Malaysia, boleh rujuk http://www.statistics.gov.my/portal/download_Population/files/population/04Jadual_PBT_negeri/PBT_Pahang.pdf). Daripada jumlah keseluruhan penduduk hanya 9747 orang sahaja yang berbangsa Cina. Kalau kita ke bandar Jerantut sebahagian besar perniagaan, bangunan dan perumahan adalah milik kaum Cina. Taburan Penduduk kaum Cina yang ramai dapat dilihat di Sg Jan, Sg Lekuk, taman2 perumahan sekitar Jerantut dan sekitar Pekan Damak.


Berbanding bandar lain seperti Kuantan (427515 ), Temerloh (158724), Pekan (103839), Maran (111056),  Rompin (109599), Raub (91731) dan Bentong (114397) Jerantut boleh dikira berpenduduk sedikit.  Kalau Kuantan sebagai ibu negeri tidak heranlah ramai orang di situ. Dengan status ibu negeri semua pejabat pentadbiran bertumpu disitu. Dengan ada lagi pelabuhan serta berp…

Surat khabar;kerelevenan pada masa kini.

Membaca surat khabar di pagi hari merupakan salah satu kegemaran aku. Sambil menghisap rokok dan menghirup secawan teh, memang terasa enak sekali. Hendak pula kalau di waktu pagi hujung minggu. Terasa kelainannya daripada duduk saja di rumah bermalas-malasan di atas katil.

Surat  khabar aku kira masih lagi memain peranan tersendiri pada zaman sekarang. Media alternatif seperti blog, youtube dsb.. masih belum dapat menggantikan peranan surat khabar. Kata lah apa saja,  internet sebagai medium baru berita atau berita maya sebagai pengganti bahan bercetak namun tak dapat di nafikan surat khabar masih punya value tersendiri.

Menurut beberapa lecturer aku, antaranya Dr Wan Abd Kadir; peranan surat khabar tetap penting. Keseronokan membaca dan membelek bahan bercetak tak mungkin dapat dibandingkan dengan sekadar membrowse di ipad atau latop.

Apapun lain orang lain citarasnya. Berdasarkan pemerhatian aku anak remaja sekarang kurang membaca bahan bercetak. Mereka lebih suke membacanya dengan…